Webinar Agenda Sociaal 013

3 september 2020

Gemeente Tilburg won in november 2019 als eerste gemeente ooit de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar’. Een prestatie om trots op te zijn. Om dat te vieren organiseert Tilburg op donderdag 3 september 2020 5 webinars. Daarin brengt de gemeente haar liefde voor Tilburg en wat ze leerde graag aan de deelnemers over. In dit webinar over Agenda Sociaal 013 komen een ondernemer, inwoner, professional en de directeur sociaal domein van gemeente Tilburg aan het woord. Ze vertellen wat deze andere manier van werken voor hen betekent, welke kansen het geboden heeft maar ook tegen welke dilemma’s en leerpunten ze aanlopen.

Wil je meer lezen over Agenda Sociaal 013, bekijk hier de brochure.


DE STAD SPREEKT ZICH UIT

De wereld verandert in rap tempo. Tilburg dus ook. Nieuwe technologie biedt kansen die er nooit zijn geweest; werk wordt flexibeler, maar ook complexer; mensen leven langer; we kennen een hoge welvaart, maar ook minder zekerheden. Die nieuwe samenleving vraagt veel eigen verantwoordelijkheid. Hoe zorgen we er samen voor dat iedereen mee kan blijven doen en gelijke kansen krijgt?

Daarom is de stad in gesprek gegaan. In honderden ontmoetingen vertelden inwoners wat er werkelijk toe doet in hun leven. Professionals uit de zorg, het onderwijs en vele andere Tilburgse organisaties voegden daar hun ervaringen aan toe. Zo tekende zich af waar we met elkaar het verschil kunnen maken. Dát is de uitspraak van de stad: de Agenda Sociaal 013. In de komende jaren draait het om deze thema’s: Goede Start, Ruimte om te leven, Optimale kansen en Wereld die mij ziet.

De Agenda Sociaal 013 is een initiatief, maar geen project van de gemeente. Het is een langdurig pact van, voor en met de stad. Vele partijen zetten met elkaar de schouders onder de vier gekozen thema’s. Waar past jouw inzet?

Hoe verder?